Un suport pentru articulatiile d-voastra !
Aproximativ 15% din populatia lumii sufera de afectiuni ale articulatiilor. Bolile articulare sunt considerate una din cele mai frecvente afectiuni ale civilizatiei moderne, care isi racoleaza victimele, in special, din segmentul populational cu un standard de viata ridicat, scazand astfel, in mod semnificativ, calitatea vietii si, nu rareori, lasand bolnavul cu sechele degenerative.
Articulatia este formatiunea anatomica constituita dintr-un sistem de structuri care leaga intre ele doua sau mai multe oase. Se cunosc articulatii fixe, denumite sinartroze si articulatii mobile, denumite diartroze sau sinoviale.
Din punct de vedere structural, articulatiile sinoviale sunt alcatuite din:
o a) capsula articulara, fixata pe marginea suprafetelor articulare;
o b) stratul extern, format din benzi fibroase care dau rezistenta capsulei;
o c) membrana sinoviala, care captuseste interiorul articulatiei si secreta lichidul sinovial – reprezentat de un filtrat sanguin plus acidul hialuronic;
o d) suprafetele articulare (cartilaj), fetele osoase ce vin in contact.
Capsula articulara reprezinta o structura fibroasa formata din fibre colagene care, fiind lipsite de elasticitate, asigura stabilitatea articulatiei. Tesutul conjunctiv periarticular se gaseste in jurul articulatiilor, este bogat in vase si formatiuni nervoase si reprezinta sediul a numeroase procese patologice (edeme, congestii, inflamatii).
Integritatea morfofunctionala a cartilajului articular este asigurata prin intermediul lichidului sinovial, iar in regiunile periferice de vasele din sinoviala. Cartilajul fiind un tesut avascular, capacitatea de regenerare a acestuia este practic nula.
Suferinta articulatiilor si a tesuturilor periarticulare este cunoscuta sub denumirea de boli reumatice. Procesul patologic care conduce la boala cunoaste in principal doua cai: inflamatia activa si degenerescenta articulara. Manifestarea clinica dominanta in bolile reumatice este durerea. Inflamatia reumatismala debuteaza in membrana sinoviala prin alterari ale substantei fundamentale conjunctive si ale vaselor mici capilare. Procesul inflamator este declansat, de obicei, de un factor necunoscut (virus, micoplasme, procese autoimune etc).
In bolile reumatice degenerative organul afectat primar este cartilajul. Odata cu inaintarea in varsta, incepand de la 30 de ani, ca o manifestare a proceselor de imbatranire, apar modificari calitative la nivelul cartilajelor. Ca rezultat, scade rezistenta cartilajelor, acestea se decoloreaza, se fisureaza, din cartilaj se elimina mici fragmente in cavitatea sinoviala, apare inflamatia secundara a membranei sinoviale. Combinatia dintre degenerescenta cartilaginoasa si inflamarea sinoviala i-a determinat pe autorii americani sa numeasca acest grup de afectiuni – osteoartrite.
Pentru pastrarea sanatatii articulatiilor si, in special, a tesuturilor conjunctive, un ajutor eficient ofera produsul Joint Protex fabricat de CaliVita International, care contine toate substantele care nu se regasesc intr-o cantitate optima in alimentatia noastra. Ingredientele naturale din acest supliment alimentar protejeaza cartilajele si tesuturile conjunctive, reduc durerile la nivelul articulatiilor si inflamatia muschilor, astfel incat sa optimizeze functiile articulatiilor si circulatia sanguina, imbunatatind mobilitatea si flexibilitatea acestora.
Antiinflamator
Analgezic
Diuretic
Imbunatatire pofta mancare
Ameliorare probleme renale (inflamatii, nisip, piatra)
Facilitare functii plamani (imbunatatire respiratie)
Anti-tusiv
Antiseptic
Afectiuni reumatismale
Afectiuni ale articulatiilor
Guta
Celulita
Gonartroze (dureri genunchi)
Ameteli
Tulburari de auz
Tulburari de echilibru
Intinderi musculare
Dureri de crestere
1 tableta contine:
- Glucozamina HCI .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. 250 mg
- Condroitin sulfat .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . 200 mg
- Metil-sulfonilmetan (MSM) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . 150 mg
- Glucozaminoglican .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. 150 mg
- Complex de acid hialuronic .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. 50 mg
- Cetil-miristoleat (CMT) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. 50 mg
- Acid boswelic extras din planta Boswellia Serrata .. .. .. 50 mg
- Filipendula Ulmaria (cretusca) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . 40 mg
- Extract din Turmeric (curcumina) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. 10 mg
- Zinc (gluconat) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..5 mg
- Mangan (gluconat) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. 1 mg
MOD DE ADMINISTRARE:
3 X1 tabletă zilnic în timpul meselor sau la recomandarea medicului
|